top of page

JAZZ PÅ JØLST 2010

15.-17. oktober


Jazz på Jølst 2010 er historie og vi sit att med utroleg mange gode opplevingar. TUSEN TAKK TIL ALLE SOM PÅ NOKO VIS BIDROG TIL Å GJERE HELGA SÅ FANTASTISK BRA! Tre lokalavisar var til stades og sanneleg blei det førstesidestoff! På Jølster Origo er det to gode omtaler med bilete: Her og her. Firda Tidend skriv dette, og her er reportasjen i Firdaposten. Bilete frå helga er lagt ut på Facebook (scroll nedover sida).

Artistar og program:

PROGRAM


(Billettsal i døra)


Fredag 15. okt.

kl. 21.00 Konsert med Gisle Børge Styve Trio på Skei hotel.

Billett: kr 250/200 (medl. av Jølster Jazzklubb)


Kl. 23.00 Tore Hovde Trio på Fjøsen

Billett: kr 150/100


Laurdag 16. okt.

Kl. 14.00 Jazzkafé på Audhild Vikens Vevstove med Marit Hartvedt Kvintett - gratis


kl. 19.00 Janne Nybø Kvintett på Skei hotel

Billett: kr 150/100


kl. 21.00 Hot Club d'Aalesund på Fjøsen

Billett: kr 150/100


kl. 23.00 Florø Storband på Skei hotel

Billett: kr 200/150


Søndag 17. okt.

Kl. 16.00 Karl Seglem Kvartett på Vassenden kyrkjesenter

Billett: kr 150/100


JAZZPASS

kr 600/400 (gjeld alle konsertane utanom Gisle Børge Styve Trio (tilsaman fem (seks) arrangement)). Ta kontakt på førehand eller kjøp i døra på fyrste konserten.


Velkommen!


SPONSORER 2010:


Norsk Kulturråd

Norsk Jazzforum

Skei Hotel

Sunnfjord Energi

Skei Servicenter

Åsen & Øvrelid AS

Audhild Vikens Vevstove

Årdalsbakke Elektro AS

Coop Skei

Jølster Bil AS

Maskinentreprenør Jostein Sunde As

Nordfjord Skifer A/S

Førde Stål as

Sparebanken Sogn og Fjordane

ARTISTAR

Gisle Børge Styve Trio


Gjennom fleire år har Gisle Børge Styve Trio utvikla eit særs underhaldande, velklingande, humoristisk og vakkert musikalsk utrykk der gleda over samspelet står i sentrum. Trioen koser vettet av seg, og det smittar fort over på publikum. På konserten vil du få høyre trestemt song, leiken improvisasjon, verbale innspel, groovande låtar og vakre melodiar.


Trioen består av:

Gisle Børge Styve – vokal, piano

Helge Harstad – kor, el-bass

Per Willy Aaserud – kor, trompet, melodika, klokkespel

Lenke til heimeside

Tore Hovde Trio


Tore Hovde har studert jazzimprovisasjon, komposisjon og pedagogikk ved Musikkonservatoriet i Stavanger, Leeds College of Music i England og Noregs Musikkhøgskule. I tillegg til å spele jazzgitar underviser Tore på musikklina ved Firda vidaregåande skule på Sandane. Han har budd i Jølster sidan 2007.


Fernando Pineda Lopez spelar saksofon og jobbar til dagleg som musikkterapeut. Fernando er opphavleg frå Mexico City og har utøvande rytmisk utdanning frå Mexico i tillegg til musikkterapi frå Berklee College of Music i USA. Han har budd i Førde sidan 2009.


Ove Mjåtveit spelar kontrabass og er pasient- og brukarombod i Sogn og Fjordane. Han er aktiv i mellom anna Sunnfjord orkesterforeining og Sogn og Fjordane symfoniorkester i tillegg til å spele jazz. Ove bur i Førde.

Trioen har spelt saman sidan våren 2010, og spelar for det meste standardjazz i moderne drakt.

Marit Hartvedt Kvintett

er ein heilt nystarta jazzkvintett med base i Jølster og debuten vil skje under Jazz på Jølst 2010. Repertoaret på kafékonserten vil være standardjazz av godt gammelt merke.


Marit Hartvedt - vokal

Carl-Henrik Buschmann - piano

Kåre Nytun - gitar

Kjetil Andreas Nydal - bass

Hans Christian Buschmann - trommer

Janne Nybø Kvintett

har base i Bergen og vart starta våren 2001. Gruppa har sidan spelt regelmessig på diverse jazzklubbar. Kvintetten spelar variert, melodiøs vokaljazz.

Janne Nybø har komponert ein del av repertoaret, og gruppa kombinerer dette med eigne tolkingar av standardlåtar.

Musikarane har lang fartstid og er alle aktive i jazzmiljøet.


Janne Nybø – vokal

Svein Atle ”Sabben” Breistein – saksofonar

Bjarne Øymyr – piano

Alex Grieg – bass

Stian Villanger – trommer

Hot Club d'Aalesund

spelar akustisk swingjazz med energi og speleglede, med røter tilbake til gitaristen Django Reinhardt. På repertoaret står låtar av Django sjølv, kjende standardlåtar frå jazzens gullalder og nyare stringswingmusikk. Franske valsar, balladar og latinlåtar er òg med.


I Hot Club d'Aalesund spelar Kåre Nytun drivande rytmegitar, Svein Terje Barstad "hot" gitar, Terje Olsen swingande kontrabass og Magne Romestrand accordéon "virtuose". Magne står dessutan for forførande vokal på fransk!

Florø Storband

har sidan 1970-talet vore ein arena for jazzvener i Flora kommune. Entusiastar med rot i jazzklubben Odin starta opp med storband på ei tid då bandtypen var i medvind nasjonalt. I dag har fleire av medlemmene solid røynsle frå soul, rhythm & blues og danseband. Kompgjengen har kvar på sitt hald tonnevis med spelejobbar og oppdrag bak seg, og dei utgjer sjølve hjartet og sjela i bandet.


Arne Sunnarvik - pianospelande kapellmeister - er eit namn som jazzfolket i fylket burde kjenne godt.. Som primus motor og med stort engasjement har Arne gitt usjølvisk av sin energi og sitt kunstnariske intellekt.


Blåserekkja har fleire klare profilar som har vore med frå starten. På altsaks har vi polakken Leszek Michalski, som er tilsett i kulturskulen. Han har bakgrunn frå symfoniorkester og har levert fleire eigne solo-CD-ar med klassisk innhald. På trombone har vi Trond R. Olsen, som var med dei første åra. Han er òg kjend frå revy- og gjøglarbransjen som ein habil imitator og sceneartist.


Den tette klangen og den faste rytmen kjem etter fleire år med stabil besetning. Ny trommis for sesongen er Arild Frislid Solheim, ein særs dugande og dyktig mann som i andre høve har spela med dei fleste i kompet og nokre av blåsarane. Med vokalist Leif Helge Sande i sentrum skulle det altså vere duka for opplevingar som vil få fart på dansefoten.

bottom of page